Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van de wildkruiden, , met de rode (of cranberriesap) en leg het hertenvlees hierin.
  2. Zet het tenminste 2 uur (maar liefst een hele dag en nacht) afgedekt weg in de koelkast en draai het vlees regelmatig even om.
  3. Smelt de .
  4. Als de gesmolten is en heet genoeg, schroei dan het vlees aan beiden kanten dicht.
  5. Voeg de toe aan het hertenvlees en bak ze glazig.
  6. Ondertussen de bospaddestoelen voorzichtig schoonmaken en grote exemplaren kleiner snijden of scheuren.
  7. Voeg de paddestoelen / toe en bak ze gedurende een minuut of 2 á 3 mee op klein vuur.
  8. Blus af met de marinade en een ruime hoeveelheid water zodat alles onder staat.
  9. Voeg de , de en de toe en laat het geheel ca. 2 uur op een klein vuurtje sudderen.
  10. Controleer tussendoor of het vlees al zacht wordt en draai het even als het nodig is.
  11. Als het water verdampt evt wat water toevoegen.
  12. Wanneer je merkt dat het vlees zacht begint te worden, voeg je de toe.
  13. Als het vlees zo zacht is dat het uit elkaar begint te vallen, kun je de saus binden met de .
  14. eerst even aanlegen met een klein beetje water en dan al roerend toevoegen.
  15. Lekker met kastanjepuree en herfstspruitjes!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in croma
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, azijn, maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
42 kcal
2%168 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ree met cranberries
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • wild
  • Ree met cranberries