Red velvet cupcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bloem zeven en even apart zetten.
  2. Cakebloem krijg je ook door 30 a 40 gram bloem te vervangen door maizena.
    met de goed luchtig kloppen (5-10 min).
  3. Voeg de toe.
  4. Mix apart in een kommetje de , essence en de .
  5. Voeg dit hierna bij het beslag.
  6. Meng het zout met de en voeg dit om en om met de bloem in 3 keer bij het beslag.
  7. Doe de baksoda en de azijn bij elkaar in een kommetje (gaat bruisen), roer even en ook dit bij beslag voegen.
  8. Nu even goed doormixen (ook even de randen met een spatel los maken).
  9. Vervolgens een flinke eetlepel per CC en voor ongeveer 18 a 20 minuten in de oven.

    Tips:
    Kleurstof van Wilton is heel fijn.
    Klop de boter totdat 't wit uitslaat:
  10. zorgt voor meer luchtigheid.
25
25
25

Variaties op Red velvet cupcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Red velvet cupcake
VariatieAantalGang
Red velvet cupcakes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en karnemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en karnemelk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
cakeje
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1846 kcal
92%1846 kcal
Vetten
98 g.
140%98 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
300 g.
333%300 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Red velvet cupcake