Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voor je begint met bakken enzovoorts zorg dan eerst dat je alles klaar hebt liggen en schoongemaakt hebt.
  2. Dat werkt natuurlijk het prettigst.
  3. Ik doe altijd het volgende, als ik er in wil, knip ik die in stukjes.
  4. Ik knip omdat ik dat makkelijker vind, maar ieder natuurlijk zijn/haar eigen werkmethode.
  5. Verder ontdoe ik alle van de pitten/zaadlijsten.
  6. Gewoon doormidden snijden en pitten/zaadlijsten eruit halen, daarna in blokjes snijden.
  7. Snijd de en de ook in evengrote blokjes als de .
  8. Zorg eigenlijk dat je alles zo een beetje in even grote blokjes snijdt of knipt.
  9. Maak natuurlijk de ook gelijk even schoon en snijd deze ook even.
  10. Je kunt eventueel op een schoteltje of in een klein bakje gelijk even alle kruiden doen.
  11. Tevens kun je er gelijk de doorheen roeren zodat je een soort kruidenpasta krijgt.
  12. Maar dit hoeft niet hoor.
  13. Werk gewoon op die manier hoe jij dat het prettigst vindt.
  14. Begin dan eerst met het aanbraden van de stukjes .
  15. Gewoon lekker bruin bakken.
  16. Je kunt ze iets harder bakken.
  17. Als alles er namelijk in zit, moet het ongeveer 45 to 60 minuutjes stoven.
  18. Dus dan wordt de zachter.
  19. Doe er dan de bij.
  20. Wil je een goed gevulde ratatouille, doe er dan meer in en natuurlijk ook meer , geheel naar eigen smaak.
  21. Fruit deze tot ze glazig zijn.
  22. Doe er dan om de beurten de , eventueel de pepers en dan de en bij en fruit deze ook even mee.
  23. Als alles lekker aangebraden is, schud je de pan even zo dat alles op een gelijke hoogte komt te liggen in de pan.
  24. Pak nu HEET water en doe dit erbij tot net alles onder water ligt.
  25. Denk eraan, tijdens het stoven komt er natuurlijk water vrij van de en de en .
  26. Doe je er meer water bij, dan wordt het nogal waterig.
  27. Ik persoonlijk vind dat niet lekker, maar ieder zijn/haar eigen smaak natuurlijk.
  28. Doe nu alle kruiden en de erbij en roer dit even goed door elkaar.
  29. Laat dit alles dan 45 tot 60 minuten lekker stoven op een laag pitje tot alles goed gaar is.
  30. Vooral goed letten op de .
  31. Als die gaar is, is de rest ook gaar.
  32. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
62 kcal
3%248 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ratatouille a-la Elife
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • groentegerechten
  • Ratatouille a-la Elife