Rabarbertaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bekleed hem met bakpapier.
  2. Klop de boter met alle romig en mix de eidooiers erdoor.
  3. Zeef het met de maïzena en roer het afgewisseld met de door de botermassa.
    Schep het beslag in de vorm, strijk glad en bak in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
    Laat de taart afkoelen.
    Schakel de oventemperatuur terug naar 160 graden.
    Schil de en snijd de stengels in boogjes van 2 cm.
    Klop de eiwitten stijf met het en het in een vetvrije kom en dito kloppers tot stijve pieken.
  4. Klop er dan de in gedeelten door.
    Spatel het amandelmeel en de erdoor en verdeel over de taartbodem.
  5. Bak de taart nog 20-25 minuten.
  6. Laat de taart afkoelen in de vorm.
  7. Verwijder dan pas de de rand.
  8. Snijd de taart in punten
25
25
25

Variaties op Rabarbertaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rabarbertaart
VariatieAantalGang
Rabarbertaart4Taart en gebak
Kruimelrabarbertaart1Hartige taarten
Rabarbertaart van Teunie1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en karnemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en karnemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
324 kcal
16%3240 kcal
Vetten
19 g.
27%190 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%150 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarbertaart