Rabarberkruimeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de rabarberstukjes met 100 gram in 100 ml water in ca. 4-5 minuten gaar.
  2. Laat afkoelen.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Klop met een mixer de boter met de en de zacht.
  3. Klop 1 voor 1 de erdoor.
  4. Voeg het toe en kneed tot een soepel deeg.
    Verdeel 3/4 van het deeg over de bodem van de springvorm.
    Strijk de rabarbercompote over het deeg.
  5. Verkruimel de rest van het deeg grof over de fruitvulling.
    Bak de rabarbertaart in de voorverwarmde oven in 55 minuten goudbruin en gaar.

    Variatie:
    in plaats van rabarbercompote is cranberrycompote, abrikozencompote of peren-appelcompote erg lekker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
403 kcal
20%4836 kcal
Vetten
10 g.
15%120 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%60 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%36 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%12 g.
Koolhydraten
36 g.
13%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
33 g.
37%396 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%48 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarberkruimeltaart