Quiche Lorraine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het .
    Zet de vorm eventueel met blindvulling in de oven en laat 15 min.
  2. bakken op 180 graden C.
    Rasp intussen de .
    Snijd de ham of knip het spek in kleine stukjes en bak dit bruin in een koekenpan.
    Doe de in een hoge kom en meng goed met een mixer tot een schuimige massa, voeg de geraspte toe.
    Doe de /room in een pan en verwarm tot het bijna kookt.
    De hete bij het eimengsel doen.
    Voeg een beetje toe.
    Haal de vorm uit de oven en verwijder een eventuele blinde vulling.
    Strooi 2 eetlepels paneermeel over de bodem, verdeel de ham/spek over de bodem en voeg dan met behulp van een jus of soeplepel het eimengsel toe.
    Zet terug in de oven en laat nog 40 a 50 min bij 180 graden C.
  3. gaar bakken.
    De bovenkant moet iets lichtbruin zijn en stevig aanvoelen.
25
25
25

Variaties op Quiche Lorraine

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Quiche Lorraine
VariatieAantalGang
Quiche lorraine9Hartige taarten
kaastaart, quiche lorraine1Ovenschotels
Hartige taart (quiche Lorraine)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg, jonge kaas, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, jonge kaas, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, jonge kaas, kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jonge kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper en ontbijtspek
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Quiche Lorraine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Is inderdaad echt lekker!
Neeltje 31 maart 2013
Erg makkelijk en lekker!
Marleen 18 januari 2012
Ik vind dit recept zo fantastisch.
Leon 21 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
302 kcal
15%1812 kcal
Vetten
20 g.
28%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%18 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Quiche Lorraine