Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng een flinke bodem water in een wijde pan aan de kook.
  2. Zet een hittebestendige beslagkom in het kokende water.
  3. Breek de chocolade in stukjes.
  4. Doe de stukjes chocolade met de en de in de kom.
  5. Zorg dat het water zachtjes kookt en laat de chocolade au bain marie smelten.
  6. Splits de apart in dooiers en witten.
  7. Neem de kom uit het kokende water en roer de eidooiers door de gesmolten chocolade.
  8. Laat het chocolademengsel onder af en toe roeren koud worden.
  9. Klop de half stijf.
  10. Klop de eiwitten met schone en droge garde stijf.
  11. Voeg eiwitten en bij het chocolademengsel.
  12. Meng het voorzichtig met een pannenlikker door elkaar.
  13. Verdeel de mousse over 4 cocktailglazen of in één grotere vorm.
  14. Plaats het afgedekt zo lang mogelijk in de koelkast.
25
25
25

Variaties op Pure chocolademousse

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pure chocolademousse
VariatieAantalGang
Pure chocolademousse met cognac1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Pure chocolademousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Heel lekker! Goed recept; ik vind koken heel erg leuk, dus had ik gelukkig ook veel aan het recept!
Santana 19 oktober 2014
Makkelijk en erg lekker.
Ingrid 15 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
247 kcal
12%988 kcal
Vetten
14 g.
21%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pure chocolademousse
  • Home
  • Recept
  • Nagerechten
  • Pure chocolademousse