Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Handmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Meng 500 gram met 75 gram , 1 zakje en een snufje .
  2. Verwarm de lauwwarm.
  3. Verbrokkel de in de en laat hem oplossen.
  4. Schenk de gistmelk bij het bloemmengsel.
  5. Voeg 1 ei en 50 gram in stukjes toe.
  6. Kneed het deeg met de deeghaken van de handmixer tot een glad deeg.
  7. Laat afgedekt ca. 45 minuten op een warme plek rijzen.
    Doe 300 gram , de haverzemelen, 125 gram , 1 zakje een snufje , 1 ei en 150 gram in stukjes in een kom.
  8. Kneed eerst met de deeghaken van de handmixer en vervolgens kort met de hand tot een kruimeldeeg.
    Was de en halveer ze.
  9. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in partjes.
    Verwarm de oven voor op 225 graden.
  10. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  11. Kneed het gistdeeg goed door op een met bestoven werkblad.
  12. Vorm het deeg tot een rol van ca. 36 cm lang en snijd de rol in 12 plakken.
  13. Rol elke plak deeg uit tot een cirkel van 11 cm doorsnede en leg op de bakplaten.
    Bestrijk de deegcirkels met de pruimenjam en laat daarbij rondom een rand van ca. 1 cm vrij.
  14. Verdeel de over de pruimenjam.
    Verkruimel het kruimeldeeg over de .
  15. Laat het geheel ca. 10 minuten rusten.
    Bak de pruimenkoeken per bakplaat ca. 12 minuten in de oven.
  16. Laat afkoelen.
  17. Bestuif de pruimenkruimelkoeken met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
397 kcal
19%4764 kcal
Vetten
16 g.
23%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%612 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
17 g.
19%204 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pruimen-kruimelkoeken
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Pruimen-kruimelkoeken