Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De schoonmaken, overlangs doorsnijden en in dunne ringen snijden.
  2. Het spek in dobbelsteentjes snijden, uitbakken en dan uit de pan nemen.
  3. De even in het braadvocht stoven en daarna ook uit de pan nemen.
  4. Dan de in de pan even garen.
  5. Vervolgens de erbij gieten, met de garde kloppen, oppassen dat er geen klontjes ontstaan (het beste is even passeren door een zeef).
  6. Dan het spek en de erbij voegen en aan de kook brengen.
  7. Gaar koken in 10 min.
  8. Pan van het vuur halen.
  9. Maak een roux van en en zet deze in de koeling.Breng de bouillon weer aan de kook en roer er beetje voor beetje de koude roux door tot een dunne gebonden soep ontstaat.
  10. De eierdooiers met 5 eetlepels koud water loskloppen, door de soep roeren, met , worchester en op smaak brengen.
  11. Dien heet op en bestrooi met .
25
25
25

Variaties op Preisoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Preisoep
VariatieAantalGang
Preisoep8Soepen
Witte bonen-preisoep met paling2Soepen
Preisoep met zongedroogde tomaat1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • vleesbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
388 kcal
19%1552 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Preisoep
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • soepen
  • Preisoep