Polpettone (Italiaans gehaktbrood)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. klein snijden of keukenmachine gebruiken.
  2. Oven voorverwarmen op 200°C.
  3. Doe het gehakt in een ruime schaal en voeg de gesnipperde en de klein gesneden er toe.
  4. Voeg het 1 toe, wat zout en peper, een handvol gemengde en de .
  5. Alles goed mengen.
  6. Bekleed de bodem van een ovenschaal met aluminium folie met daarop een vel bakpapier.
  7. Leg het gehakt er op en kneed er een broodvorm van.
  8. Leg de plakjes spek erover heen.
  9. Het spek zorgt ervoor dat het geheel niet verbrand en niet uitdroogd in de oven.
  10. Dek de ovenschaal af met aluminium folie.
  11. Laat de polpettone in een uur op 200°C gaar worden.
  12. Het eerste half uur afgedekt in de oven, daarna de folie eraf halen en nog ongeveer een half uur laten doorbakken voor een bruin korstje.
  13. Tip:
  14. Je kunt aan het gehakt ook fijngesneden, gedroogde zontomaatjes en / of paprika toevoegen.
  15. Lekker in de winter, maar ook tijdens een Brunch.
  16. Kan zowel warm als koud gegeten worden.
  17. Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade, maar ook lekker bij brood...
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • parmezaanse kaas en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Polpettone (Italiaans gehaktbrood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vanavond gegeten. Erg lekker.
inne 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
433 kcal
21%1732 kcal
Vetten
29 g.
41%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Polpettone (Italiaans gehaktbrood)