We beginnen met het deel van de soep wat gepureerd gaat worden met de staafmixer.
Zet een grote soeppan of hapjespan van minimaal 2 liter op het vuur met een scheut .
Doe 1 van de , knoflook, rode en groene erin in fruit 10 tot 15 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben en een beetje zacht geworden zijn.
Voeg vervolgens de 2 blikken tomatenblokjes(2 blikjes) toe en 2 blikken water (even groot als de blikken van de tomatenblokjes(2 blikjes)) en breng aan de kook.
Voeg 3 van de 4 bouillonblokjes, oregano(1 theelepel) en Italiaanse kruiden(1 eetlepel) toe en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.
Zet ondertussen een wok of braadpan op het vuur met een scheutje olijfolie(1 stuk).
Bak hierin het gehakt rul en kruid het met wat peper(1 stuk) en zout(1 stuk).
Zet er de staafmixer even op zodat je korreltjes gehakt krijgt.
Voeg de tweede ui toe en bak 2 minuten, voeg de gele paprika(1 blokjes)(1 stuk)(1 stuk) toe en bak nog eens 4 minuten.
Pureer na 20 minuten de inhoud van de pan waar de tomatenblokjes(2 blikjes) aan toegevoegd zijn met een staafmixer tot een glad geheel.
Voeg vervolgens de inhoud van de twee pannen samen en zet op een laag vuur.
Voeg vervolgens de stukjes salami(150 gram) en plakjes champignons toe.
Laat nog een minuutje of 5 op laag vuur staan zodat deze warm zijn maar de champignons nog een beetje stevig.
Voeg eventueel nog water toe als je de soep te dik vind, maar hij hoort wel behoorlijk dik te zijn.
Verwarm zo nodig nog even.
Proef nu of de soep nog kruiden(1 eetlepel) nodig heeft.
Doordat de salami(150 gram) die er op het laatst bij gaat vrij zout(1 stuk) is wacht ik er altijd tot het laatste moment mee.
Voeg eventueel het vierde bouillonblokje en/of peper(1 stuk) en zout(1 stuk) toe.
Doe de soep in grote kommen en garneer met grana padano(60 gram) en basilicum(1 stuk) of peterselie.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
salami en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.