Pizza alla Paprika

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Het beleg:

Verder:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Het deeg:
    Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden.

    Doe het ei, het zout en 1 deciliter water in het kuiltje.

    Roer met een vork tot al het vocht is opgenomen.

    Kneed verder met de handen tot een soepele deegbal, voeg indien nodig nog een klein beetje water toe.

    Laat het deeg circa 1/2 uur rusten (dan rolt het makkelijker uit) of ga meteen verder:

    Bestuif het werkblad met bakmeel.

    Leg het deeg op het werkblad, bestrooi het met bakmeel en rol het met de deegroller uit tot een rechthoekige lap van circa 40 x 35 of 45 x 30 centimeter (circa 1/3 centimeter dik).

    Vet de bakplaat in met 1 eetlepel olie.

    Vouw de deeglap dubbel met wat bloem er tussen en rol het deeg losjes om de deegroller.

    Leg het deeg op de bakplaat, ontvouw het deeg en breng het netjes in vorm (stiekem de deegroller gebruiken kan, niet te hard drukken).

    Het beleg:

    Bestrijk het deeg met de tomatenpuree, laat een centimeter vanaf de rand vrij.

    Snijd de plakken cervelaatworst in vieren en verdeel de stukjes over de pizza.

    Pel de uien en snijd ze in ringen. (Tip nodig?
  2. Klik hier).

    Verhit een eetlepel in een koekenpan en fruit de uienringen er glazig en los in, helemaal gaar hoeft niet.
  3. Tip:
  4. Dit is echt nodig rauwe worden niet goed gaar.

    Verdeel de uienringen over de pizza.

    Maak de ('s) schoon (wassen steel, zaden en zaadlijsten verwijderen).
  5. Snijd ze in vieren en vervolgens in reepjes. (Tip:
  6. De rijpheide van de paprika en de dikte van de reepjes bepaalt hoe gaar de paprika tijdens het bakken wordt:
  7. Dunner dan 1/4 centimeter wordt de paprika zacht en gaar, vanaf circa een halve centimeter (en dikker) blijft hij knapperig).

    Strooi de paprikareepjes over de pizza.

    Halveer de olijven en verdeel ze over de pizza.

    Snijd de Mozzarella in (circa 1 centimeter) dikke plakken en verbrokkel die boven de pizza.

    Strooi de oregano en (dun) peper en zout over de pizza.

    BAKKEN

    Verwarmde oven voor:

    Een gewone elektrische oven op 175 graden Celsius, een hete luchtoven (of een grote combimagnetron) op 160 graden Celsius, een gasoven op stand 3.

    Schuif de pizza in het midden van de oven en bak hem in circa 20 - 25 minuten gaar.
  8. Tip:
  9. Als de deegrand van de pizza net lichtbruin begint te kleuren is het brooddeeg van de bodem gaar en nog zacht.
  10. Haal op dat moment de pizza uit de oven Tenzij een harde krokante bodem gewenst is, bak dan nog circa 5 minuten langer.

    Tip:
  11. Noteer de tijd (voor de volgende keer).

    Tip:
  12. Als het bakken in een gasoven veel langer duurt, zet de oven de volgende keer dan op stand 3-1/2 of 4.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • deeg, bakmeel, bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg en mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
810 kcal
40%3240 kcal
Vetten
11 g.
17%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
151 g.
58%604 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pizza alla Paprika