Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spiezen
  • Diepe schaal

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingredienten voor de marinade goed door elkaar in een diepe schaal.
    Voor spiezen even de sate-prikkers in het water leggen.

    Pel de 's door het lijfje vast te houden tussen duim en wijsvinger en de kop met je andere duim en wijsvinger.
  2. Draai lijfje en kop tegen elkaar.
  3. Zo draai je de kop er gemakkelijk af.
  4. Pel vervolgens de schalen op de rug.
  5. Dit gaat vrij gemakkelijk met je nagels en je snijdt vervolgens met een klein mesje over de rug van de .
  6. Op deze manier leg je het darmkanaal vrij en kun je ook deze vrij gemakkelijk verwijderen.

    Leg vervolgens de 's in de mrinade en schep voorzichtig om zodat de marinade zich goed kan verdelen.
    Zet de 's vervolgens minimaal 30 minuten (langer mag ook) in de koelkast om rustig verder te marineren.

    Rijg voor gebruik de 's aan de spiezen en je kunt ze op de BBQ of grill garen (ca. 3-4 minuten aan weerszijden).
    Je kunt ze ook gewoon roerbakken.
    Door de olie in de marinade heb je geen extra olie nodig om ze te bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
10 kcal
0%40 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Piri Piri gamba's
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Piri Piri gamba's