Pide (Turks brood)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe het lauwe in een grote kom en voeg de en de toe.
  2. Laat 2-3 minuten rusten tot er blaasjes verschijnen.

    Voeg de olie en 1/4 van de toe en kneed het deeg goed met je handen tot alle (het resterende driekwart) is opgenomen.
  3. Voeg dan het toe en kneed nog 5 minuten, dek de kom af en laat 30 minuten op een warme plek rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.

    Verwarm de oven voor op 230 graden C.
  4. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak.
  5. Verdeel het in 3 porties.
  6. Rol elke portie uit tot een ovaal.
  7. Voeg geen meer toe aan het deeg, het moet zacht blijven.
  8. Maak met uw vinger diepe putjes in de oppervlakte van het deeg.
  9. Laat het deeg liggen, bedek het met een handdoek en laat nog 15 minuten rijzen.
  10. Leg de broden op de bakplaat in de oven en laat ze heet worden.

    Haal de broden uit de oven, maak ze eventueel los als ze plakken en rek het deeg uit tot 25-28 cm.
  11. Leg de broden opnieuw op de hete plaat in de oven.
  12. Laat de oven niet te lang open staan, anders daalt de temperatuur van de oven te veel.
  13. Laat nog 8-10 minuten bakken, tot het brood bovenaan bruin is en gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (16)

Pide (Turks brood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 16 recensies
RESET

Helaas Pol, Sira heeft gelijk,jouw recept is niet compleet,maar je hebt het nu verder uitgelegd en je kan ook soms "sorry" tegen iemand zeggen. Commentaar op iets is lang niet altijd negatief, maar h... Lees reactie
Erwin 9 november 2013
In 1 woord "heerlijk" Was ff uitproberen maar het is me gelukt!
Odette 23 juni 2013
Geen idee wat je bedoel met: "laat het deeg warm worden,haal het uit de oven en rek het uit"? HELP! Lan iemand dat wat duidelijker uitleggen(a.u.b.) want als het deeg warm is dan kan ik het niet maar... Lees reactie
J. v/d Spoel 4 juni 2013
Mijn moeder bakt zelf brood van hele goede kwaliteit meel. Maar pide word het nooit echt is er een ander meel voor nodig?
Gerard 15 mei 2013
Ik snap niet wat je met het anderen meel doet van het Turkse brood. Moet je dat erbij doen als je het drie minuten heb laten staan voor de gist oplossing?
Dolly 11 mei 2013
Ik ga het morgen bakken. Was erg blij met de uitleg van de rest van de bloem. Heb ook in mijn hoofd geknoopt dat zout gist afbreekt. Hmmm ik ben benieuwd hoe het gaat smaken.
Ellen 20 april 2013
Super recept 4 heerlijke broden
Boekeltje 19 april 2013
En op hoeveel graden moet de oven want er staat laat het heet worden maar wat is heet hoeveel graden precies?
Vero 21 maart 2013
Niet iedereen is een even ervaren broodbakker Pol. Dus ik vind je reactie een beetje scherp. Ik ben wel een ervaren broodbakker en ik moest ook al even nadenken waar de rest van de bloem was gebleven.... Lees reactie
Sira 15 oktober 2012
Niet iedereen is even ervaren in het bakken van brood. Dus ik vind je reactie erg scherp Pol. Juist als je een recept plaatst moet het compleet zijn. Ook onervaren mensen willen het kunnen maken. Ik b... Lees reactie
Sira 15 oktober 2012
Eerst voeg je bij het gistmengsel 1/4 van de bloem (dus 125g). Meng dit goed en voeg dan de overige 3/4 toe, wat voor velen blijkbaar niet duidelijk is. Dan pas het zout, want zout breekt gist af. Go... Lees reactie
Pol 9 augustus 2012
Niet veel reacties terug, dus ga er vanuit dat je in de zin bedoeld tot alle bloem verwerkt is? dat je daar ergens het stukje 3/4 had moeten noemen? Misschien nu wel een reactie?
9 juni 2012
Ik vind het inderdaad onlogisch dat je er er zoveel bloem bij moet doen terwijl je er 3/4 van over houd. Trouwens was hij wel lekker.
Boeoek 5 mei 2012
4 porties, uit 3 broden, en dan met 1/4 van de hoeveelheid bloem. Onlogisch, dus onzin!
Hunter 26 november 2011
Mijn vraag is het zelfde als hierboven. Graag meer uitleg.
6 oktober 2011
Ik vraag mij af waar ik die andere 3/4 bloem in verbruiken moet. U geeft op dat we om te beginnen 1/4 bloem moeten gebruiken. Maar waar is die overige 3/4 in verwerkt? En hoe lang moet ik de broden bi... Lees reactie
dieffenbach 5 juni 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
586 kcal
29%1758 kcal
Vetten
3 g.
4%9 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
119 g.
45%357 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pide (Turks brood)