Petit-Beurrekoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak

Bereidingswijze

  1. de boterroom:
    1.
  2. + suiker romig kloppen au-bain-Marie (3 à 4 min.)
    2.
  3. Mengsel koud kloppen in koudwaterbad.
    3.
  4. tot room roeren.
    4.
  5. Eiermengsel in delen bij de boter voegen en telkens tot een homogeen geheel omroeren.

    het bouwwerk:
    1.
  6. Neem 6 koekjes en leg ze in 2 rijen van 3 op een platte schotel of een snijplankje.
    2.
  7. Bestrijk de koekjes met een laagje boterroom.
    3.
  8. Neem weer 6 koekjes .
    4.
  9. Dompel ze een voor een in de en leg ze op de eerste laag koekjes.
    5.
  10. Smeer ook over deze tweede laag koekjes een laag boterroom.
    6.
  11. Ga zo verder tot alle koekjes opgebruikt zijn.
    7.
  12. Bestrijk ten slotte het bovenvlak met een dikke laag boterroom.
    8.
  13. Bestrijk ook de zijkanten .
    9.
  14. Bedek de zijkanten met een laagje vermorzelde koekjes of chocoladesnippers .
    10.
  15. Nog boterrroom over?
  16. Doe hem in een spuitzak en versier er het bovenvlak mee.
    11.
  17. Zet de koek in de koelkast en bedwing je ten minste een halve dag tot hij flink is opgesteven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
213 kcal
10%852 kcal
Vetten
28 g.
41%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Petit-Beurrekoek