Ingrediënten

+ -
print

Voor de pepernoten:

Voor de soep:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Pepernoten:
  2. Kneed alle ingrediënten door elkaar.
  3. Maak er kleine balletjes van.
  4. Leg die op een ingevet bakblik en druk ze een beetje plat.
  5. Bak ze niet te lang, want dan verbranden ze. 10 minuten op 180 ºC bakken is genoeg.
  6. Soep:
  7. Snijd het in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  8. Verwarm merg en stokjes in de en het .
  9. Laat het 5 minuten trekken.
  10. Haal het eruit.
  11. Hak de in stukjes en los het op in de , met behulp van een staaf- of een hand-mixer.
  12. Afwerking:
  13. Schil de peren.
  14. Snijd ze in vieren.
  15. Haal het klokhuis eruit.
  16. Snijd ze in de lengte in dunne plakjes.
  17. Leg ze dakpansgewijs in het bord.
  18. Schep de hete en schuimige soep over de peer.
  19. Strooi de pepernoten erover.
  20. Eet smakelijk!!!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Pepernotensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pepernotensoep
VariatieAantalGang
Warme pepernotensoep met peer1Sinterklaas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pepernotensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke soep vooral als de wind door de bomen waait.
5 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1230 kcal
61%4920 kcal
Vetten
57 g.
82%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
157 g.
60%628 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pepernotensoep
  • Home
  • Recept
  • Speciale gelegenheden
  • sinterklaas
  • Pepernotensoep