Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Rasp het bolletje .
  3. Kook de volgens de aanwijzing op de verpakking in water met iets zout.
  4. Giet de pasta af en laat ze afkoelen.
  5. Snijd de tomaten in vieren.
  6. Pluk de blaadjes van de basilicum en was ze.
  7. Verhit de in een pan, voeg de tomaten toe en pers de knoflook erboven uit.
  8. Zet het vuur laag en voeg de met basilicum, en toe.
  9. Laat het gerecht niet koken.
  10. Schaaf de kaas in flinters, schep de helft door de saus en brang het op smaak met zout.
  11. Vet een ovenschaal in en schep de erin en verdeel de saus erover, zodat de onder de saus liggen.
  12. Snijd de korstjes van het brood, laat ze bruin en krokant bakken in de oven en verkruimel het.
  13. Snijd de in plakken en verdeel ze over de pasta.
  14. Bestrooi het gerecht met broodkruim.
  15. Besprenkel de schotel flink met .
  16. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 30 minuten gaar met een bruin korstje.
  17. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met de rest van de kaas.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne en witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • koffiemelk, parmezaanse kaas, mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne en koffiemelk kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas en mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in koffiemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Penne-ovenschotel met parmezaanse kaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker gerecht! Heb van alles de helft genomen en zelfs dan heb je een grote ovenschaal nodig. De tijm word niet meer genoemd in de instructie maar die heb ik er samen met de koffiemelk in gekwakt. Ve... Lees reactie
Elwin 23 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
700 kcal
35%2800 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
57 g.
22%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Penne-ovenschotel met parmezaanse kaas
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • pastagerechten
  • Penne-ovenschotel met parmezaanse kaas