Penne met zalm

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Hapjespan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Kook de in een pan met ruim kokend water in 12 minuten beetgaar.
  2. Boen de schoon en trek met een dunschiller van de helft dunne slierten en rasp de rest van de schil.
  3. Pers de uit.
  4. Doe de helft van de met de in een keukenmachine en voeg 1/2 eetlepel geraspte citroenschil, 1/2 eetlepel citroensap, 2 eetlepels en toe en meng alles tot een mooie saus.
  5. Snijd de in stukken van 4 cm.
  6. Verwarm 2 eetlepels in de hapjespan en leg de zalm erin.
  7. Strooi er wat over enbesprenkel het met 2 eetlepels citroensap.
  8. Laat de zalm afgedekt in 4 minuten beetgaar worden en laat de zalm iets afkoelen.
  9. Klop in een kom 1 eetlepel citroensap met 3 eetlepels , 1/2 eetlepel citroenrasp en tot een dressing.
  10. Giet de pasta af en schep de dressing door de warme pasta.
  11. Schep de rest van de erdoor.
  12. Snijd de klein en meng het door de pasta.
  13. Verdeel de over 4 borden en leg de zalmstukken erop.
  14. Schenk de bieslooksaus erover.
25
25
25

Variaties op Penne met zalm

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Penne met zalm
VariatieAantalGang
Penne met zalm en broccoli2Pastagerechten
Penne met zalm en spinazie met boursin1Pastagerechten
Penne met zalm1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
636 kcal
31%2544 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Penne met zalm