Patat

Ingrediënten

+ -
print

Saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met aan.
  2. Schil de en snijd ze in stukjes.
  3. Hoe groter de stukken zijn hoe langer het duurt dat ze zijn gefrituurd.
  4. Leg ze voorzichtig in de pan (het kan gaan spetteren dus kijk uit).
  5. Wacht even af tot ze een mooie kleur hebben.
  6. Haal ze uit de pan en leg ze eventueel op een papieren doekje zodat het vet ervan af gaat.
  7. Een beetje over heen strooien.
  8. Serveren op een mooi schoon bord met saus.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Patat

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Patat
VariatieAantalGang
Zeebaars al Donostia con patatas1Vis en schaaldieren
Frittata di patate/aardappelomelet met balsamico en ui1Aardappelgerechten
Patatas bravas, hete aardappelen1Tapas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap en curry past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Patat heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Je kan ze beter eerst op 160 graden licht bruin laten worden en dan er uit halen. Beetje af laten koelen daarna op 190 graden afbakken.
wilpo 3 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1074 kcal
53%4296 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Patat