Pasteitje met kipragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    Leg de bladerdeegplakjes op een grote snijplank en snijd 8 gelijke cirkels, bijvoorbeeld met behulp van een kommetje.
    Leg 4 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Dit worden de bodems van de ragoutbakjes.
    Snijd uit de andere 4 cirkels een kleiner rondje zodat je een rand van 1 cm overhoud.
    Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand.
    Bestrijk het met de losgeklopte en bak de ragoutbakjes inhet midden van de hete oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
    Zet de oven uitm en de ovendeur open en laat de bakjes nog 15 minuten drogen.
    Doe de met de gesnipperde , fijngesneden , , , , laurier en de in een pan.
    Voeg 750 milliliter water toe en breng op hoog vuur aan de kook.
    Laat daarna op het laagste pitje 1 uur zachtjes koken.
    Zeef de bouillon .
    Pluk het vlees met twee vorken van de .
    Smelt de in een kleine soeppan met dikke bodem.
    Voeg de toe en roer tot er geen klontjes meer zijn.
    Laat op laag vuur 5 minuten garen.
  3. Let erop dat het niet bruin wordt.
    Laat de roux afkoelen.
    Warm de bouillon op en schenk ½ liter bouillon bij de roux.
    Breng alroerend aan de kook.
  4. Let erop dat het niet aanbrandt.
    Voeg als de saus te dik blijft extra bouillon of water toe.
    Laat op laag vuur zachtjes koken en roer af en toe zodat het niet aanbrand.
    Breng op smaak met peper en zout en voeg de kip toe.
    Zet de bakjes op de borden en schep de ragout in de bakjes.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
118 kcal
5%472 kcal
Vetten
11 g.
17%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasteitje met kipragout