Pasta met aubergine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Keukenpapier
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. in blokjes snijden en royaal met zout bestrooien en in vergiet zo'n 30 minuten laten staan.
  2. ongeveer 3 minuten roosteren in koekenpan zonder boter of olie.
    Blaadjes van de takjes basilicum "ritsen".
  3. fijn snijden.
    Als de 30 minuten voorbij zijn, de aubergine uitdrukken, zodat overtollig vocht eruit loopt.
  4. Verhit 4 eetlepels olie.
  5. Aubergine in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier.
  6. Rest van de olie verhitten en de 2 minuten fruiten.
  7. Pastasaus er aan toevoegen.
  8. Ondertussen de volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken.
  9. Af gieten en de saus erdoor mengen.
  10. Schud dit mengsel in een mooie grote schaal, schep de , en erop.
  11. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi die erover.
25
25
25

Variaties op Pasta met aubergine

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pasta met aubergine
VariatieAantalGang
Pasta met auberginesaus en rucolasalade1Pastagerechten
Pasta met aubergine1Pastagerechten
Pasta met aubergine en ricotta1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ricotta is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in penne
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
347 kcal
17%1388 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
58 g.
22%232 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta met aubergine