Parelhoen met calvados

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Wrijf de parelhoen in met en versgemalen .
  2. Schil de en stop een halve appel in de buikholte.
  3. Naai de buikholte dicht met garen.
    Braad de parelhoen in een braadpan in de aan alle kanten licht
    goudbruin, boven niet al te fel vuur.
  4. Keer regelmatig en bedruip regelmatig met braadvocht.
    Snijd de resterende 1,5 appel in plakken.
  5. Neem de vogel na een half uurtje uit de pan en leg de plakken appel in de braadboter.
  6. Zet de parelhoen op de plakken appel, temper het vuur tot laag en laat de parelhoen, nu met een deksel schuin op de pan, nog een drie kwartiertjes sudderen.

    Verwarm een lepel boven een gasvlam en houd dan de lepel schuin totdat de vlam erin slaat.
  7. Laat de brandende over de parelhoen lopen en laat de vlammetjes rustig uitbranden( let op dat de afzuiger niet aanstaat!).
  8. Neem de vogel uit de pan.
  9. Giet de
    bij het braadvocht en meteen de iets voorverwarmde .
  10. Roer goed door, leg de parelhoen er weer bij en laat het geheel nog enkele minuten sudderen.
    Laat de saus niet meer aan de kook komen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
131 kcal
6%524 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Parelhoen met calvados