Pannenkoeken

Ingrediënten

+ -
print

Hulpmiddelen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Blender
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet alles netjes klaar en controleer of je alle ingrediënten hebt.

    Doe de , het en de in een beslagkom/blender en zet de mixer/blender aan.
  2. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar gemixt wordt.
  3. Dan doe je de , het zakje en het mespuntje erbij tot het een glad beslag wordt zonder klontjes.
  4. Laat alles even extra lang mixen, zo wordt het beslag lekker luchtig.
    Laat het beslag 30 minuten rusten, liefst in een koelkast.
  5. Het komt de smaak ten goede omdat de ingrediënten zo aan elkaar kunnen wennen.

    Plaats je koekenpan op het fornuis en stel de stand in op medium.
  6. Doe wat in de koekenpan als hij wat warm geworden is.
  7. Giet dan, terwijl de goed heet is, wat beslag in dunne spiralen in de koekenpan zodat de pannenkoek mooi rond wordt.
    Wacht tot het beslag bijna helemaal gestold is en draai de pannenkoek vervolgens om.
  8. Bak de andere kant nog even een minuutje om er zeker van te zijn dat hij goed gaar is.
    Als de pannenkoek klaar is kan je de pannenkoek op het groot bord doen dat op een pan kokend wordt warm gehouden en met de volgende beginnen.

    Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Pannenkoeken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pannenkoeken
VariatieAantalGang
Pannenkoeken6Vegetarisch
Appelpannenkoeken3Nagerechten
Hartige pannenkoekentaart2Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
289 kcal
14%1734 kcal
Vetten
17 g.
25%102 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%150 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%6 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pannenkoeken