Panna cotta met rabarbercompote

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Week de in koud water.
  2. Roer de , 3 eetlepels en de door elkaar.
  3. Knijp de uit en los hem alroerend op in een pan op laag vuur.
  4. Roer 3 eetlepels erdoorheen.
  5. Roer het gelatinemengsel door de overige ,
    Zet de crème 10-15 minuten in de koelkast.
  6. Klop de stijf.
    Roer de door de crème wanneer de crème begint te geleren.
    Verdeel de crème over 4 met koud water uitgespoelde vormpjes à circa 175 ml en zet circa 3 uur in de koelkast.
    Schil de en snijd de uiteinden eraf.
  7. Was hem en snijd hem in stukken.
  8. Breng het vruchtensap aan de kook.
    Roer de helft van het kookpuddingpoeder en 1 eetlepel met 2 eetlepels glad.
    Roer het kookpuddingpoedermengsel door het sap.
  9. Breng aan de kook en laat circa 1 minuut koken, roer de en kook 2-3 minuten, laat de compote af koelen.
    Roer het overige kookpuddingpoeder en 1 eetlepel met 2 eetlepels glad.
    Breng de overige aan de kook.
  10. Roer het puddingpoedermengsel erdoorheen en kook circa 1 minuut.
    Dompel de vormpjes kort tot de rand in heet water.
    Stort de panna cotta op de bordjes en serveer met de compote en de saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt, slagroom, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt, slagroom, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
72 kcal
3%288 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Panna cotta met rabarbercompote