Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Bolzeef

Bereidingswijze

  1. Was de en snijd de harde wortelaanzet weg.
  2. Snijd de dwars op de lengterichting in stukken van ca. 4 cm.
  3. Maak de en de schoon.
  4. Halveer ze in de lengte richting, haal de harde kern weg en snijd ze in repen van ca. 1,5 cm.
  5. Maak een bouillon van 1 liter en 10 gram .
  6. Versnipper de geschoonde .
  7. Snijd de gewassen peen in plakjes en de paprika in reepjes.
  8. Prepareer de rode peper door zaad en lijsten te verwijderen.
    Maak de saus en doe daartoe in een kom: 3 eetlepels zoete chillisaus, 1 koffielepel olijfolie, 1 theelepel vers geraspte gemberwortel, 1 fijngeknepen, 1 gehakt teentje knoflook, 1 koffielepel ahornsiroop, 1 koffielepel strong tamari, 1 koffielepel teraki sojasaus, 2 eetlepels gembersiroop, 100 milliliter van de aangemaakte groentebouillon, een paar kummelzaadjes en 1 steranijs.
  9. Roer alles goed door elkaar en doe het sausje in een pannetje.
  10. Maak een volle koffielepel aan met wat koud .
  11. Breng de saus aan de kook en giet de al roerende erbij.
  12. Als de saus aandikt nog een minuutje zachtjes door laten koken.
  13. De saus in een kommetje doen, warm houden en apart serveren.
    Doe in een wok 2 eetlepels .
  14. Maak de olie goed heet en strooi er dan de uisnippers in.
  15. Even aanbraden, roeren en dan de wortelplakjes erbij.
  16. Al omscheppend 2 minuten bakken en dan de en de paprika erdoor roeren.
  17. Even goed aanwarmen en dan de en de in de wok doen.
  18. Intussen de bouillon aan de kook brengen.
  19. De bouillon in de wok gieten en alles 4 minuten koken.
  20. Proeven en eventueel en zout toevoegen.
  21. De pittige worsten braden volgens de gebruiksaanwijzing.
  22. De inhoud van de wok door een bolzeef gieten en de uitgezeefde bouillon bewaren voor het maken van een volgende dagsoep.
  23. De groente verdelen over twee warme borden.
  24. Leg op elk bord een worst en serveer er warme gekookte (zilvervlies)rijst bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • zoete chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Paksoi-groenteschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Een heerlijk recept, het formuleren van bereidingswijze dient iets beter worden aangevuld
John 12 oktober 2017
Waar komen die pittige worsten opeens vandaan, wat bedoel je hiermee? Braadworst? Ik mis het in de beschrijving van het gerecht!
27 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
107 kcal
5%214 kcal
Vetten
1 g.
1%2 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paksoi-groenteschotel
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • groentegerechten
  • Paksoi-groenteschotel