Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de , doe ze in een kom met royaal koud water en laat ze een nacht in de koelkast weken.
  2. Giet de de volgende dag af en doe ze in een pan met zoveel water, dat ze ca. 7 cm.
  3. onderstaan.
  4. Breng aan de kook en laat ca. 1 uur garen.
  5. Giet de af en houd ze apart.
    Maak de schoon, was ze onder koud water, snijd ze in stukjes van ca. 4 cm.
  6. en houd ze apart.
    Verdeel de kip of het konijn in stukjes, verwijder vel en vet en bestrooi ze met zout en .
    Verhit in een zeer grote koekenpan of in een paellapan de en bak hierin de delen kip of konijn rondom goudbruin in 5 tot 10 minuten.
  7. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en houd ze apart.
    Ontdoe de van vel en pitjes en snijd ze in partjes.
  8. Pel en snipper de .
  9. Ontdoe de van zaadjes en zaadlijsten en snijd in julienne-reepjes van ca. 6 cm.
  10. Doe alles in de olie in de paellapan, pers de knoflook hierboven uit en bak alles ca. 4 min.
  11. onder regelmatig omscheppen op een matig vuur.
  12. Snijd de chorizo in blokjes en fruit gedurende 4 minuten mee.
  13. Doe de stukken kip of konijn terug in de pan, voeg de bouillon toe en de en laat alles 10 min.
  14. zachtjes koken zonder deksel.
    Was ondertussen de pijlinktvisjes, maak ze schoon, verwijder eventueel vinnen, vel, kop en baleinen.
  15. Houd alleen het witte zakje en de tentakels apart en snijd dit in stukjes.
    Maak de schoon, ontdoe ze van de baarden en zet ze apart in een kommetje water.
    Maak de venusschelpjes schoon en zet ze apart in een kommetje water.
    Voeg nu de inktvis, de , de , het takje en de toe en laat 10 minuten sudderen op een matig vuur, zonder deksel en zonder te roeren.
  16. Voeg dan de witte toe, de , de venusschelpjes en de witte wijn.
  17. Voorzichtig doorroeren en op smaak brengen met wat zout en versgemalen zwarte .
  18. Leg de of gamba’s bovenop en laat nog ca. 12 min.
  19. sudderen totdat de bijna gaar is en de bouillon bijna geheel is geabsorbeerd.
  20. Voeg eventueel nog wat bouillon toe, mocht er te weinig vocht overblijven.
  21. Houd het vuur zo laag dat het mengsel niet aanbrandt zonder te roeren.
  22. Op de bodem mag wel een aanbaklaagje ontstaan, de soccarat of gouden korst, die bijzonder gewaardeerd wordt.
  23. Doe het vuur uit wanneer de nog net niet gaar is en laat gedurende 5 tot 10 min.
  24. verder garen met het deksel op de pan.
    Snijd de overlangs in smalle partjes en leg die vlak voor het opdienen op de paella.
25
25
25

Variaties op Paella Valenciana

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Paella Valenciana
VariatieAantalGang
Paella Valenciana1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • langoustines is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Paella Valenciana heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Heb dit recept nu meerdere malen gemaakt en het is top. Maar elke keer heb ik de kippenbouillon verminderd tot 500 ml en dat is echt meer dan genoeg in combinatie met de tomaten en de witte wijn.
Hanneke 10 augustus 2014
Rijst mag best een langkorrel zijn (maar is een smaak kwestie). De olie is echt veel en veel te veel een derde volstaat. De saffraan in het recept kan niet kloppen zou ca. 0,1 gram moeten zijn. De pa... Lees reactie
Kczn 19 oktober 2013
In al zijn eenvoud een meer dan prachtig en heerlijk gerecht. Erg lekker en zeker de moeite waard om na te maken.
Michel 20 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
586 kcal
29%2344 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
108 g.
41%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paella Valenciana
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • rijstgerechten
  • Paella Valenciana