Paas of kerststol

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Week de en de in wat .
  2. Voeg , , , en aan de witbroodmix toe.
  3. Kneed dit net zolang tot een samenhangend deeg ontstaat.
  4. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  5. Voeg de , , bigarreaux en noten aan het deeg toe en kneed het geheel nog even goed door.
  6. Rol het deeg uit tot een ovale lap van 20 x 30 cm en leg het op het bakpapier (of de ingevette bakplaat).
  7. Rol van de een rolletje van iets minder dan 30 cm en leg dit in het midden van het deeg.
  8. Vouw een kant van het deeg in de lengte over de zodat de onderkant van de deeglap iets oversteekt.
  9. Leg de andere zijde eroverheen en draai het geheel voorzichtig om, zodat "de naad" onder ligt.
  10. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 30 minuten narijzen.
  11. Verwarm de oven voor op ca. 190 C.
  12. Meng de met de eetlepel en bestrijk de stol hiermee.
  13. Verdeel het over de stol en schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de kerststol ca. 45 minuten.
  14. Leg het brood na het bakken op een rooster en laat het afkoelen.
  15. Bestrooi het brood voor het serveren met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten, hazelnoten, amandelspijs, amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
416 kcal
20%3328 kcal
Vetten
20 g.
28%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
20%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%8 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paas of kerststol