Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de in smalle ringen, was ze en laat ze goed uitlekken.
    Borstel de schoon en snijd ze in vieren.
    Snijd het vlees in smalle repen.
    Was de en snijd ze in de lengte in dunne plakken.
  2. Gebruik hiervoor eventueel een dunschiller.
    Verhit 25 gram in een pan, roer de prei erdoor en laat deze met het deksel op de pan zachtjes 10 minuten smoren.
    Verhit 25 gram in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten bruin.
  3. Schep het met een schuimspaan uit de pan en bestrooi met en .
    Bak in het achtergebleven vet de op hoog vuur tot alle vocht verdampt is.
  4. Neem de pan van het vuur.
    Roer de door de prei en verhit het geheel alroerende ca. 3 minuten.
  5. Roer scheutje voor scheutje de erdoor en verhit het geheel alroerende ca. 5 minuten.
    Voeg de in stukjes gesneden toe en laat deze alroerende smelten, roer het vlees door het preimengsel
    Verdeel de helft van de over de bodem van een ingevette glazen ovenschotel, verdeel de helft van het vlees-preimengsel erover en dek het geheel af met de helft van de courgetteplakken.
    Verdeel de overgebleven helften op dezelfde manier in de ovenschotel.
    Meng de geraspte met 1 eetlepel door elkaar en bestrooi hiermee de bovenste laag courgette plakken.
    Snijd de rest van de in kleine klontjes en strooi ze over het kaasmengsel
    Laat de ovenschotel in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden) in ca 25 minuten door en door warm worden en een bruin korstje krijgen
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • boter, kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, monchou, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, monchou, kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
290 kcal
14%1160 kcal
Vetten
21 g.
31%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met groenten en varkensvlees