Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd het klein.
  2. Maak de schoon en halveer ze.
  3. Maak de schoon en snijd ze in ringen.
  4. pel en snipper de .
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bak het in een grote droge koekenpan met anti aanbak laag krokant.
    Neem het uit de pan.
    Dep de schnitzels droog en bak ze 2-3 minuten aan beide zijden in het bakvet.
  6. Breng op smaak met en en neem uit de pan.
  7. Verhit de olie in het bakvet.
  8. Bak er de in.
  9. Breng op smaak met en .
  10. Bak de en de prei kort mee.
  11. Voeg het opnieuw toe.
    Blus af met de en breng aan de kook.
  12. Breng op smaak met en .
    leg de schnitzels in de ovenschaal.
  13. Verdeel het champignonmengsel erover heen.
  14. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
    Bak ca. 1uur en 45 minuten in de oven.
    Rasp de kaas fijn.
  15. Schil de aardappels, was ze en kook ze afgedekt ca. 20 minuten in water met wat .
    Neem het aluminiumfolie van de ovenschaal.
  16. Verdeel de kaas over de schnitzels en bak onafgedekt 20-25 min verder.
    Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn.
  17. Strooi het ca. 5inuten voor het einde van de baktijd over de schnitzels.
    Giet de aardappels af, voeg de en de toe en stamp de aardappels fijn.
  18. Breng op smaak met en .
  19. Bestrooi de schnitzels met de peterselie en serveer met de puree.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
399 kcal
19%1596 kcal
Vetten
23 g.
32%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschnitzel met kaas