Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de , de helft van het spek en hiel/ribbetjes/karbonade, tezamen met 2 á 2,5 liter water in een grote pan.
    Breng het geheel aan de kook en schuim af.

    Bak in de tussentijd de andere helft spek met en naar smaak
    en eventueel een beetje paprikapoeder in een koekenpan bruin en knapperig.
    Voeg de gebakken spekblokjes toe aan de soep inclusief het vet.

    Laat het geheel ca. 1 uur zachtjes koken en vergeet niet af en toe om te roeren.
    Wanneer de gaar zijn, kunt u de karbonade(s), hiel en/of ribbetjes uit de soep halen, het bot verwijderen en het vlees klein snijden.
    Dit kan eventueel ook aan tafel vóór het opscheppen.
    Voeg nu de overige groentes, , (behalve het -blad) en het net gesneden vlees en de rookworst aan de soep toe.
    Laat nog 30 minuten zachtjes op klein vuur doorkoken tot de overige groentes, en aardappelblokjes gaar zijn.
    Voeg in de laatste 10 minuten het gesneden -blad toe.

    Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Oud Hollandse erwtensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Oud Hollandse erwtensoep
VariatieAantalGang
Oud hollandse erwtensoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Oud Hollandse erwtensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Zelf gisteren ook maar weer eens gemaakt, deze keer ook 150 gram gerookte gebakken spekjes toegevoegd. Was een prima idee. Is erg lekker.
azuro 6 februari 2013
Erg lekkere erwtensoep! We hebben er van genoten. Na het ingevroren te hebben, was het nog steeds heerlijk!
2 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3 kcal
0%24 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oud Hollandse erwtensoep
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • soepen
  • Oud Hollandse erwtensoep