Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de , samen in een pan.
  2. Zet het op een matig vuur (let op; niet te heet!
  3. het mag zeker niet koken) en begin meteen met roeren/mixen (het liefst met een houten lepel) zodra het mengsel warm begint te worden.
  4. Blijf roeren en blijf er vooral bij, anders begint de curd te klonteren
    Het mengsel zal langzaamaan dikker worden als je het blijft roeren en verwarmen.
  5. Het is klaar zodra je op de achterkant van de houten lepel met je vinger een streep kan trekken.
    Haal het van het vuur af.
  6. Maak je geen zorgen als je toch kleine stukjes er in ziet; het wordt nog gezeefd!
  7. Gebruik hiervoor een fijne zeef, en vergeet niet ook de onderkant van de zeef af te schrapen!
    Voeg de lepel voor lepel toe en roer tot het gesmolten is.
    Laat het afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
  8. Hierna kun je de Orange Curd in de koelkast bewaren.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
kom
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
689 kcal
34%1378 kcal
Vetten
29 g.
42%58 g.
Waarvan verzadigd
6 g.
33%12 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
12%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
25%2 g.
Koolhydraten
4 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
75 g.
83%150 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Orange Curd
  • Home
  • Recept
  • Jam en marmelade
  • Orange Curd