Orak arik (geroerbakte groenten en eieren op Indonesische wijze)

Ingrediënten

+ -
print

De kruiden die worden fijngestampt/fijngemalen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Fruit al roerende de fijngemaakte in de hete olie en doe vervolgens de fijngesneden groenten erbij.
  2. Het geheel goed omscheppen en daarna het deksel op de pan doen, zo dat het overtollig groentenvocht kan verdampen.
  3. Af en toe het geheel omscheppen; als het groentenvocht geheel verdampt is, gaan de geklutste erbij onder voortdurend roeren.
  4. Het gerecht is klaar als de goed verkruimeld en gaar zijn.
  5. Hierna proeven op smaak en eventueel met wat / verder op smaak brengen. *Wat versgemalen nootmuskaat geeft het gerecht extra smaak.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Orak arik (geroerbakte groenten en eieren op Indonesische wijze) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb dit recept van een echte Javaanse geleerd en die noemde dit gerecht ORAK AREK, verder hoop dat iedereen een peperdure wokbrander in huis heeft, anders kun je niet roerbakken, hetgeen heel iets ... Lees reactie
IJsbrand Vreugdenhil 23 april 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1100 kcal
55%4400 kcal
Vetten
116 g.
166%464 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Orak arik (geroerbakte groenten en eieren op Indonesische wijze)