Oostenrijkse rijstpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng in een zware pan rijst, en aan de kook.
  2. Zet het vuur lager op sudderstand, dek af en kook totdat het volledig is opgenomen (ca. 10 minuten).
  3. Week de in de terwijl de rijst kookt.
  4. Schenk de in de pan met de halfgare rijst, voeg de en , de en de toe.
  5. Breng de aan de kook en laat vervolgens zachtjes doorkoken.
  6. Voeg de en toe en laat ca. 30 minuten doorkoken.
  7. Roer regelmatig om, totdat de pudding dik en romig is zoals pap (niet te lang anders word de pudding te vast in plaats van romig na het afkoelen).
  8. Schep 250 milliliter warme pudding door de geklopte .
  9. Roer goed door.
  10. Voeg nog een portie toe en roer nogmaals.
  11. Breng de pudding met de geklopte weer over naar de pan en kook op laag vuur gedurende 1 minuut (kook niet te lang anders stollen de en word de pudding korrelig).
  12. Neem de pan van het vuur.
  13. Dek de pudding af zodat er geen vel ontstaat.
  14. Laat afkoelen en plaats vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
  15. Klop voor het serveren de en spatel door de pudding.
  16. Wissel laagjes pudding af met pruimencompote en garneer met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
127 kcal
6%762 kcal
Vetten
2 g.
3%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%54 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
15%84 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oostenrijkse rijstpudding