Ontbijtkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet een cakeblik van 20 x 10 cm in met boter en bestrooi het dun met .
  2. Zeef het zelfrijzend , zout en kruiden boven een kom.
  3. Voeg de , honing en toe en roer het tot een soepel beslag.
  4. Schep het beslag in de cakevorm.
  5. Vet een velletje vetvrij papier in met boter en leg het op het beslag.
  6. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  7. Plaats de vorm onderin de oven en bak de koek 1 1/4 uur.
  8. Haal na 3/4 uur het papier eraf.
  9. Laat de koek op een rooster uitdampen en bewaar de ontbijtkoek in een trommel of in aluminiumfolie.
25
25
25

Variaties op Ontbijtkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ontbijtkoek
VariatieAantalGang
Runderstoofpotje met zoete aardappels, sjalotjes en ontbijtkoek1Stoofschotels
Runderlappen met stroop en ontbijtkoek1Vlees
Tiramisu met ontbijtkoek1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (9)

Ontbijtkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 9 recensies
RESET

Hij is gelijk de eerste x perfect gelukt! Lekker luchtig en wow factor!
Ellepel 25 augustus 2013
Ik vind het lekker. Eet er elke dag 5 plakken van.
Annne 10 oktober 2012
Misschien in plaats van bakpoeder mengen, kun je gist gaan gebruiken. Succes.
Yeti 22 mei 2012
Het is plat en te zwaar. Ook de smaak is anders dan die van ontbijtkoek. Ik vind het eerder wat meer weg hebben van cake. Maar zeker niet vies!
Ed 15 mei 2012
1/2 deciliter melk. Is dat niet wat weinig? Dat zijn 2 tot 3 eetlepels.
Ludo 9 maart 2012
Een eitje goed loskloppen en dan de rest van de ingredienten erdoor. Dit maakt het luchtiger.
Eef 6 februari 2012
Ik woon ook in het buitenland. Waar geen zelfrijzend bakmeel is. Dit kun je zelf maken door 250 gram witte bloem met 3 thelepels bakpoeder en 1 theelepel zout te vermengen.
Fieneke Wassens 30 december 2011
Ik woon in het buitenland en hier hebben ze geen zelfrijzend bakmeel. Dus maar even kijken naar de verhoudingen.
Barbara Bos 29 december 2011
Het recept heeft meer bakpoeder nodig. Twee keer dit recept uitgeprobeerd, twee keer een platte zware koek. Ander recept met drie theelepels bakpoeder, et voila!
30 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
392 kcal
19%1568 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
85 g.
33%340 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ontbijtkoek