Ontbijtkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Ontbijtgerechten
- Ontbijtkoek1 recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 9 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Vet een cakeblik van 20 x 10 cm in met boter en bestrooi het dun met .
- Zeef het zelfrijzend , zout en kruiden boven een kom.
- Voeg de , honing en toe en roer het tot een soepel beslag.
- Schep het beslag in de cakevorm.
- Vet een velletje vetvrij papier in met boter en leg het op het beslag.
- Verwarm de oven voor op 160 graden C.
- Plaats de vorm onderin de oven en bak de koek 1 1/4 uur.
- Haal na 3/4 uur het papier eraf.
- Laat de koek op een rooster uitdampen en bewaar de ontbijtkoek in een trommel of in aluminiumfolie.
Variaties op Ontbijtkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Runderstoofpotje met zoete aardappels, sjalotjes en ontbijtkoek | 1 | Stoofschotels |
Runderlappen met stroop en ontbijtkoek | 1 | Vlees |
Tiramisu met ontbijtkoek | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (9)
Ontbijtkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 9 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 392 kcal | 19% | 1568 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 85 g. | 33% | 340 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |