Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hartig eiertaartje recept
Hartig eiertaartje recept

Hartig eiertaartje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200 graden C. het ingevette ovenschaaltje bekleden met bladerdeeg en op enkele plaatsen met vork gaatjes in deeg prikken (dat voorkomt dat het deeg erg bol komt te staan). Tomaat in dunne plakjes snijden en op bladerdeeg leggen. Beetje peper er boven malen. Kruiden en helft van geraspte kaas over tomaat strooien. Aan beide kanten op bladerdeeg bakje vormen van 2 plakjes ham (deze fungeren als "bakring" voor ei). Rest van kaas over ham verdelen. Voorzichtig het ei boven de ham breken, de dooier moet heel blijven en mooi in het midden liggen. Ovenschaaltje op het rooster in het midden van de oven zetten en ca. 15 min. bakken tot ei gestold is en bladerdeeg bruin en krokant. Schaaltje uit de oven nemen, even laten staan en eiertaartjes dan voorzichtig uit bakje nemen. Bovenkant bestrooien met beetje zout en peper. Direkt serveren.

Allergenen Informatie

Voor dit hartig eiertaartje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven