Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Hapjespan

Bereidingswijze

  1. Giet de melk in een platte schaal.
  2. Klop er de door.
  3. Voeg de toe.
  4. Melk bestrooien met en met garde tot een papje roeren.
  5. Geleidelijk steeds meer toevoegen in ongeveer 5 tot 6 keer.
  6. Halverwege de toevoegen.
  7. Het deeg moet als brooddeeg aanvoelen (niet meer plakken maar ook niet te stijf) Moet nog wat zacht en fluwelig aanvoelen.
  8. Dit deeg ongeveer 2 uur laten rusten.
  9. Rol het deeg uit tot ca. 0,5 cm dikte en snijd er vierkanten uit van 3 x 3 of 4 x 4 cm Doe de suiker, het de en het in een steelpan, dit inkoken tot er een suikerstroopje ontstaat.
  10. Schenk in een hapjespan een laag ca. 2 cm.
  11. warm laten worden (vooral niet te heet) en de lapjes deeg bakken tot het deeg gaat groeien en mooi goudbruin zijn.
  12. Keren en de andere kant bakken.
  13. Bak zo alle lapjes op.
  14. Wentel ze door de suikerstroop.
  15. Leuk voor oudejaarsavond, eens iets anders dan oliebollen en heel erg lekker.
  16. De zijkanten van het gesneden deeg rijzen meestal niet, dus snijdt dit van de deeglap af.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • halfvolle melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • halfvolle melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Olifantenoren heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Van Christina zelf; Hier heb ik een prijs mee gewonnen op mijn receptenboek
christina57 19 maart 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
300 kcal
15%1200 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Olifantenoren
  • Home
  • Recept
  • Speciale gelegenheden
  • oud en nieuw
  • Olifantenoren