Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Was de rijst en laat goed uitlekken.
    Bak de sjalot 3 minuten in hete .
    Voeg rijst, geelwortel, ketjoembar, toe en bak dit 2 minuten mee.
  2. Voeg daarna de en 3 deciliter water, , , en salamblaadjes toe.
  3. Breng het mengsel aan de kook.
  4. Kook de rijst op zacht vuur tot al het vocht is opgenomen.
  5. Doe de rijst over in een rijststomer en stoom de rijst in 20 minuten gaar.
  6. Of kook de rijst op een heel zacht vuur nog 15-20 minuten gaar.
  7. Verwijder het de salamblaadjes en .
  8. Voor een mooie presentatie de rijst in bananenblad serveren.
  9. Steek het banandenblad vast met een houten prikker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Nasi Koening, feestelijke gele rijst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Fijn om te horen dat mensen blij worden van koken.
ma-griet 22 augustus 2013
Al die lekkere nasi koenings zijn zo heerlijk. Als je het maakt is het makkelijker, dan alle gerechten te omschrijven. Dank u nogmaals voor al die heerlijke maaltijden.
20 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
439 kcal
21%1756 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
81 g.
31%324 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nasi Koening,  feestelijke  gele rijst
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • rijstgerechten
  • Nasi Koening, feestelijke gele rijst