Nasi Goreng
- Herkomst Indonesie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Nasi recepten
- Bereiden
- Kookboek van chrismo
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- De in een wok en laat dit heet worden.
- De bakken tot deze begint te ruiken, de , de gesneden knoflook en de tot de glazig wordt en de .
- Zet het vuur lager en doe de droge gekookte witte erbij en schep dit konstant om dat het niet aanbakt.
- Doe de gesneden (of rundvlees/varkensvlees) en de fijn gesneden erbij. (let op het omscheppen).
- Schuif alles aan de zijkant van de wok en bak de ringetjes even aan ca. 2 a 3 minuten.
- Doe de en de eetlepels bij de witte en schep dit goed om zodat de witte door de ketjap een wat donkere kleur krijgt.
- Pak de maggie blokjes naar smaak en knijp deze fijn over de en schep het goed door elkaar.
- Pak 4 voorverwarmde borden.
- Doe de nasi in een kommetje en druk dit goed aan en leg het onderste boven op het voorverwarmde bord en haal het kommetje eraf.
- Doe wat reepjes ei, wat schijfjes en een stukje aurgurk langs het bord en strooi over de nasi wat gebakken .
Ook lekker om te maken
Variaties op Nasi Goreng
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Nasi goreng | 11 | Rijstgerechten |
Thaise Nasi Goreng | 4 | Rijstgerechten |
Nasi goreng met frisse groenten en kalkoenfilet | 1 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in zonnebloem olie en sambal oelek
- trassie en sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoete ketjap
- zoete ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in augurk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- zonnebloem olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in zoete ketjap
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 687 kcal | 34% | 2748 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 101 g. | 38% | 404 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |