Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zomervruchtendessert


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de vruchten.
Laat wat over voor decoratie en kook ze met de suiker 4 minuten op zacht vuur in een wijde pan tot de suiker is opgelost en het sap uit de vruchten loskomt. Laat het vooral niet te lang koken!
Neem de pan van het vuur.
Bekleed ronde eenpersoons vormpjes of schaaltjes met plakjes witbrood. Laat de randen elkaar een beetje overlappen en druk deze goed opelkaar. Vul eventueel gaatjes op met stukjes brood zodat het vruchtensap niet kan ontsnappen. Verdeel de vruchten over de schaaltjes en verdeel er 1,5 deciliter vocht over (bewaar de rest van het vocht). Dek de schaaltjes af met plakjes brood en daarna met plasticfolie. Leg er een klein plankje of bordje op dat precies er op past, maar de randen van de vorm niet raakt. Verzwaar het plankje met bijvoorbeeld gevulde conservenblikken en zet de puddinkjes 1 nacht in de koelkast.
Keer ze voor het serveren op de bordjes. Schep het overgebleven vocht van de vruchten over de puddinkjes, (speciaal op de stukken brood die niet helemaal rood zijn). Garneer met verse vruchten.

Serveersuggesties

Lekker met geklopte slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit zomervruchtendessert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven