Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoete stoofpeertjes recept
Zoete stoofpeertjes recept

Zoete stoofpeertjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de peertjes met een dunschiller, maar laat de steeltjes zitten. Steek de kruidnagels in de citroenschil. Doe de peertjes met de citroenschil, kaneelstokjes en suiker in een ruime pan en giet de wijn en likeur erbij. Giet er water bij totdat de peertjes net onderstaan. Breng het geheel aan de kook en laat de peertjes met een deksel op de pan in 2,5 uur gaar stoven. Verwijder de citroenschil en kaneelstokjes. Schep de peertjes voorzichtig op een schaal. Roer in een kopje het aardappelmeel los met een beetje perenvocht en giet het al roerend terug in de pan. Laat het vocht even inkoken tot een mooie saus en giet het over de stoofpeertjes. Serveer warm of koud en garneer elk stoofpeertje met een takje munt

Serveersuggesties

Lekker met kaneelijs en vers geklopte slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoete stoofpeertjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven