Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Yoghurt met ovenappels recept
Yoghurt met ovenappels recept

Yoghurt met ovenappels


Ingrediënten


Bereidingswijze


De appels schillen, met een appelboor het klokhuis eruit boren en de appels overdwars doormidden snijden. Leg de appelhelften in een pan met sap of sap/wijn en laat ze heel zachtjes wat gaar koken. Ze mogen niet uit elkaar vallen. Giet ze af, maar vang het kookvocht op. Laat de appels afkoelen. Roer suiker en wat geraspte citroenschil door de yoghurt. Spatel de stijfgeslagen slagroom voorzichtig erdoor. De room hoeft niet helemaal opgenomen te worden, je mag best wat vlokjes zien. Leg 2 appelhelften (zonder kookvocht) op een bord en vul de openingen met wat van het yoghurtmengsel. Roer door de rest van de yoghurt enkele eetlepels rode jam zodat je een mooie kleur krijgt en giet dat over de appels en eromheen.

Serveersuggesties

Heb je nog yoghurtmengsel over, serveer dat apart aan tafel. Heb je kookvocht over, serveer dat in een kommetje voor de liefhebbers.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit yoghurt met ovenappels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven