Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Yoghurt-citroenmousse met aardbeien recept
Yoghurt-citroenmousse met aardbeien recept

Yoghurt-citroenmousse met aardbeien


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Week de gelatine in ruim koud water. Roer de yoghurt, de citroenschil, het citroensap en de vanillesuiker doorelkaar. Breng op smaak met 3-4 eetlepels poedersuiker. Knijp de gelatine uit en los hem op al roerend op laag vuur op. Roer 2 eetlepels yoghurt door de gelatine. Roer het gelatinemengsel door de rest van de yoghurtcrème en zet de yoghurt in de koelkast tot het mengsel begint te geleren. Klop de slagroom stijf en spatel hem voorzichtig door de yoghurt. Spoel 4 kopjes of kommetjes (á ca. 150 milliliter inhoud) om met koud water. Vul ze met de yoghurtcrème en zet ze afgedekt minstens 4 uur in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en snijd de helft in schijfjes. Pureer de rest van de aardbeien met 1-2 eetlepels poedersuiker en meng met de aardbeienschijfjes. Maak de mousse los van de rand van de kopjes en stort de mousse voorzichtig op de borden. Serveer met de aardbeien.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit yoghurt-citroenmousse met aardbeien recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven