Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte chocolademousse met bruine chocoladesaus recept
Witte chocolademousse met bruine chocoladesaus recept

Witte chocolademousse met bruine chocoladesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breek de witte chocolade. Doe dit samen met 5 eetlepels melk in een pannetje. Laat de chocolade smelten door middel het pannetje boven een pan met kokend water te hangen. Roer veel en laat de chocolade niet te heet worden, anders kan hij gaan klonteren. Laat de gesmolten chocolade even afkoelen. Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water. Klop in een kom het ei en de suiker met een vork tot het romig is. Breng in een steelpannetje 3 eetlepels water aan de kook. Knijp de gelatine blaadjes goed uit. Haal het pannetje van het vuur. Laat de gelatine in het water oplossen. Doe de gesmolten chocolade bij het ei en de suiker. Doe ook de gelatine erbij. Roer het door elkaar. Zet het mengsel in de koelkast. Klop intussen de slagroom stijf. Roer de slagroom heel voorzichtig door het mengsel met een spatel (pas op dat het niet plat slaat). Laat de mousse 3 uur opstijven in de koelkast. Maak net voor dat je de mousse opeet de saus. Breek de pure chocolade in stukjes. Doe de stukjes samen met 5 eetlepels melk in een pannetje. Laat de chocolade smelten net als bij de witte chocolade. Schep met een lepel de mousse op vier schoteltjes en giet de warme saus er overheen of ernaast. Eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witte chocolademousse met bruine chocoladesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven