Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Weinachts strudel recept
Weinachts strudel recept

Weinachts strudel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Ontpit de dadels en snijd deze in stukjes verwijder het steeltje en snijd de vijgen in stukjes was de rozijnen. Doe alles in een kom en giet hier het sap van een 1/2 citroen en de rum bij. Voeg de honing en een eetlepel suiker toe en bestrooi rijkelijk met kaneel. Alles goed door elkaar mengen en ongeveer 3 uur in de koeling laten staan. Neem een laag bakblik, smeer de bodem licht in met boter en strooi hier 1 eetlepel suiker op (suiker goed egaal verdelen). Bedek de zijkant en bodem met het bladerdeeg, de naden goed overlappen en aandrukken. Prik met eem vork wat gaatjes in het deeg. Verdeel de vulling over het deeg. Dan de rest van het bladerdeeg goed over de bovenkant verdelen, ruim overlappen en naden eventueel bevochtigen en goed aandrukken. Nu ook met een vork wat gaatjes in het deeg prikken. Wat klontjes boter boven op het deeg en bestrooien met de rest van de suiker. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Plaats de bakvorm in het midden van de oven. Haal de bakvorm, waneer de bovenkant mooi bruin ism uit de oven. Zet daarna de oven op 200 graden C. Leg bakpapier op het rooster en kiep de vorm hierop (bruine kant op bakpapier bodem omhoog. Plaats het rooster in het midden van de oven. Nog ongeveer 10 minuten in oven tot de bovenkant mooi bruin is.

Serveersuggesties

Serveer het eens met citroenijs en verse frambozen, een overheerlijk nagerecht

Allergenen Informatie

Voor dit weinachts strudel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven