Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Warme peer in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs en boerenjongens recept
Warme peer in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs en boerenjongens recept

Warme peer in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs en boerenjongens


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de peren. Hol ze van onder af uit. Meng de spijs met de boerenjongens en vul daarmee de peren. Leg op de peer reepjes korstdeeg en bestrijk alles met ei. Strooi er suiker over en bak het af in de oven op 200 graden C. voor ongeveer 15 20 minuten. Maak ondertussen de karamelsaus. Verwarm de suiker in een passende pan. Roer met een houten lepel tot de suiker is opgelost. Laat de suiker licht bruin worden op een laag vuur. De suiker karamelliseert nu. Haal de pan van het vuur en blus de suiker met het water. Doe dit voorzichtig, want eventuele spetters van de hete karamel kunnen brandwonden veroorzaken! Zet de pan opnieuw op het vuur (lage vlam) en kook tot de inmiddels hard geworden karamel erin oplost. Serveer de peer met een bolletje kaneelijs en de saus en garneer het met een blaadje mint.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit warme peer in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs en boerenjongens recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven