Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vloeibare chocoladecakejes recept
Vloeibare chocoladecakejes recept

Vloeibare chocoladecakejes


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de potjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacaopoeder.
Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen.
Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel het chocolademengsel erdoor. Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze erdoor.
Doe het beslag in de potjes en zet ze 13.5 minuten in de oven. (Het is moeilijk te schatten hoeveel tijd het exact is, omdat de chocolade nog vloeibaar moet zijn van binnen). Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het cakeje op een bord en serveer direct

Serveersuggesties

lekker met slagroom en een bolletje ijs

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vloeibare chocoladecakejes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven