Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Verrine tiramisu met speculaas en mascarpone recept
Verrine tiramisu met speculaas en mascarpone recept

Verrine tiramisu met speculaas en mascarpone


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pralin: Je kunt het bij de banketbakker kant en klaar kopen, maar zelf maken is ook mogelijk. Neem 300 gram bruine basterdsuiker en evenveel amandelen in grove stukken gehak). Meng deze twee door elkaar en strooi ze in een koekenpan met dikke bodem op een middelmatig vuur. Wacht tot de suiker karameliseert. Voortdurend roeren zodat de caramel zich goed aan de amandelen hecht. Pas op dat de caramel niet verbrandt! Giet het mengsel uit op een plak marmer of een plaat van siliconen en laat het afkoelen. Leg het na het afkoelen op een houten plank en snijd het in kleine stukken en doe deze in een mixer. Mixen tot je een fijn gruis verkrijgt. Pas op want het spul is hard en wat kleverig zodat het mes naar boven kan kruipen. Na lang mixen krijg je het broemde Pralindeeg. Leg het een nacht koel weg zodat het hard kan worden. Daarna er fijne flinters van snijden. Verrine: Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel op samen met de poedersuiker totdat een wittige massa ontstaat. Voeg de mascarpone toe en meng alles goed. Voeg bij het eiwit een beetje zout en klop die op tot een sneeuwachtige massa. Spatel dit voorzichtig door de hiervoor gemaakte massa. Smelt in een pannetje de chocolade in de vloeibre room. Neem vier glazen en leg een laagje speculaas (2) op de bodems. Giet daar overheen een laagje van het chocolade-room mengsel en daarop een laagje mascarponemengsel. Herhaal het proces, maar neem, als de glazen naar boven toe breed uitlopen, drie speculaasjes in plaats van twee. Drie uur in de koelkast zetten en voor het uitserveren bestrooien met de pralin.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit verrine tiramisu met speculaas en mascarpone recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven