Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanilleroomyoghurt met pruimen recept
Vanilleroomyoghurt met pruimen recept

Vanilleroomyoghurt met pruimen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de pruimen schoon, halveer ze en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees eventueel kleiner. Als je pruimen uit een pot gebruikt, laat ze uitlekken. Breng de pruimen aan de kook met 125 mililiter water, de vanillesuiker, de suiker en het kaneelstokje. Roer het aardappelzetmeel glad met 2-3 eetlepels water en bind de pruimen licht met dit mengsel. Laat de compote afkoelen. Verwijder het kaneelstokje. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Neem het uit de pan. Klop de slagroom stijf en roer hem voorzichtig door de vanilleyoghurt. Serveer de roomyoghurt met de pruimencompote. Garneer met amandelschaafsel en munt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vanilleroomyoghurt met pruimen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven