Vanillepudding met kersenpuree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Blender

Bereidingswijze

  1. Snijd het in de lengte open en schraap het merg eruit.
  2. Splits de .
  3. Roer de eidooiers glad met de en 4 eetlepels .
  4. Breng de rest van de aan de kook met een snufje , 4-6 eetlepels , het en het merg.
  5. Neem het stokje eruit, roer het maizenamengsel erdoor en breng nogmaals aan de kook.
  6. Laat iets afkoelen.
  7. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door de warme pudding.
  8. Verdeel de pudding over 4-6 dessertschaaltjes en laat afkoelen Was de en verwijder, (behalve bij 6 ) de steeltjes en de pitten.
  9. Schep de , 5-6 eetlepels water en 3-4 eetlepels in een mengbeker of blender en pureer alles.
  10. Versier de pudding met de kersenpuree, de rest van de en het .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Vanillepudding met kersenpuree heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb vanmorgen de pudding gemaakt maar het werd vla in plaats van pudding. Wat heb ik niet goed gedaan?
Jansje 16 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
274 kcal
13%1096 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vanillepudding met kersenpuree