Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanilleparfait voor buffet recept
Vanilleparfait voor buffet recept

Vanilleparfait voor buffet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Vouw het papier goed in de hoeken. Snijd het vanillestokje open. Schraap met de punt van een scherp mes het vanillemerg uit de peul.
Doe de eieren, de eidooiers, de suiker en het vanillemerg in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan heet water (au bain marie).
Zorg dat de pan het water niet raakt. Klop met de mixer het eiermengsel in 7.5 minuten dik romig en lichtgeel.
Neem de kom van het vuur en klop het eimengsel nog 2 minuten. Klop de slagroom lobbig.
Spatel de slagroom luchtig door het eimengsel. Schenk de ijsbasis in de cakevorm en laat het ijs in de diepvries in 4 uur bevriezen.
Neem het ijs uit de diepvries en verwijder de vorm. Leg de vanilleparfait omgekeerd op een schaal en verwijder het bakpapier.
Snijd de vanilleparfait met een nat warm mes in plakken.

Serveersuggesties

Lekker met warme chocoladesaus (zie mijn recept). Je kunt i.p.v. een vanillestokje ook 2 zakjes vanillesuiker gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vanilleparfait voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven